The Pyrenean Baronnies
11 januari 2019
Our favourite local rides
22nd February 2019

Als je een fiets hebt, moet je "Everest" ...

ik Het is zo heet nu ... en als je een fietser bent, weet je waarschijnlijk (vrij veel) wat het inhoudt; als je dat niet bent, zou je het waarschijnlijk niet begrijpen.
Voor het geval dat ... "Everesting" betekent dat je een heuvel oprijdt totdat je majestueus, heldhaftig en meedogenloos bent opgestaan door dezelfde hoogtewinst die je zou halen als je op zeeniveau zou beginnen (zeg Bondi Beach, Goa of Blackpool) en naar de top bent gereden van Mt. Everest; dat wil zeggen 8848m van hoogteverschil. Om duidelijk te zijn; het is dezelfde heuvel, dezelfde kant, dezelfde route herhaald, keer op keer totdat het vereiste aantal meters is afgevinkt.
Er is een officiële reeks regels:

"Eén activiteit. Geen tijd limiet. Geen slaap."
dus zeg het officiële club. Om nog duidelijker te zijn; dit is een zinloze onderneming, je zult geen prijs winnen, niemand zal er echt om geven (afgezien van een paar andere magere lycra geklede zielsverwanten), niemand die er toe doet, zal erachter komen - en je tijd kan vrijwel zeker beter worden besteed aan het doen iets anders. Oh ja - en het is echt, heel zwaar. Je zult lijden.


Dat laatste punt is waar de aantrekkingskracht ligt. Degenen onder ons die graag langer op een zadel zitten dan een normale werkdag, of uren bezig zijn met het slijpen van een beroemde heuvel om een foto van een verkeersbord te maken, zijn vreemd genoeg aangetrokken tot zinloos lijden. Dat is het punt ... En vergis je niet "Everesting" is ultiem-lijdt-waardig. Ik voel me gekwalificeerd om te zeggen dat ondanks het nog niet gedaan te hebben; Ik heb een paar beklimmingen van meer dan 5000m + in het zadel achter me en ze waren allemaal beenminnend taaie, negen uur durende zaken. Een "Everesting" verdubbelt bijna dat opstijgfiguur.

Degenen onder ons die graag langer op een zadel zitten dan een normale werkdag, of uren bezig zijn met het slijpen van een beroemde heuvel om een foto van een verkeersbord te maken, worden vreemd genoeg aangetrokken door zinloos lijden ...
 

Waarom Everesting?

Dus dat is de gauntlet gegooid, de rente is verklaard - ik zal het doen, om verschillende goede redenen:

  • Het is moeilijk
  • Het is zinloos
  • Ik heb een uitdaging nodig
  • Ik moet weer trainen
  • Jens Voight heeft het gedaan ...

Qua training hebben we het geluk dat we een aantal behoorlijk ernstige (en beroemde) heuvels hebben om op te rijden here, dus:

1) Klim op heuvels.

2) Minder nijlpaard worden zoals na Kerstmis

3) Het allerbelangrijkste is om de mindset te krijgen: de geest sleept het lichaam naar boven.

 
 

En ... wordt vervolgd; Ik heb een heuvel in gedachten, heb een datum in gedachten. Maar er zijn veel cols, en ik zou graag advies willen van iedereen die het heeft gedaan; welke kleur heb je gekozen, hoe moet je trainen, hoe moet je de dag benaderen? Gelieve betrokken te raken en uw opmerkingen hieronder te laten zoals ik het nu moet doen - ik heb het op t'internet geschreven ... ..

Chris@ayp.holiday
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *